Video als marketingmiddel, waarom niet?

De komst van digitale kanalen zorgde ervoor dat video als vorm van communicatie en expressie aan belang won. Elke minuut worden meer dan honderden miljoenen uren aan video’s bekeken. Mensen houden ervan naar video’s te kijken en deze kunnen nu ook vrij eenvoudig geproduceerd en gedeeld worden.

Video kan interessant zijn in praktisch elk stadium van de weg die consumenten afleggen. Een filmpje die verschijnt op de Facebookpagina van een consument kan een latente nood opwekken. In de exploratiefase kan video ook van pas komen, Youtube is namelijk de nummer twee op vlak van zoekmachines. Mensen bekijken liever een filmpje om te weten hoe een product of dienst eruitziet en werkt. Ook op het verkooppunt kan een video het verschil maken door zowel rationele als emotionele argumenten naar voren te schuiven. En ook voor het gebruik van jouw product of dienst kan video zeer goed van pas komen. Het kan mensen stimuleren om jouw product of dienst (meer) te gebruiken.

Video biedt een waaier aan opties en kansen. Hieronder lijsten wij enkele voorbeelden op van videocontent, succesvol toegepast door bedrijven.

#1 Vertrek vanuit de klant

Mensen komen graag te weten hoe ze een product op de beste manier gebruiken. Kijk naar de vele how to video’s en tutorial filmpjes die terug te vinden zijn op het internet. Ze leggen duidelijk uit wat het doel is van een bepaald product, welke stappen je moet volgen enzovoort.

Ook testimonials zijn in dit opzicht interessant. Video is het ideale medium om vertrouwen te wekken bij je doelgroep. De sterkste manier om vertrouwen te wekken voor jouw product is door klanten te laten vertellen hoe goed jouw product is.

#2 Emotie werkt

Een mooi voorbeeld hiervan is de Chevy True Story. Een verhaal, zo mooi dat velen zullen denken dat het verzonnen is. Maar dat is het volgens de makers niet. Een man slaagt erin zijn vader te herenigen met zijn favoriete auto die hij jaren geleden moest verkopen. Het is een verhaal over de geschiedenis en emotie achter het merk, Chevy runs deep. Chevrolet-klanten worden door het filmpje bevestigd in hun keuze voor het historische merk. Daarnaast krijgen ze ook een leuk verhaal om aan vrienden en familie door te vertellen.

Bekijk het filmpje hier en laat je inspireren!

#3 Breng evenementen naar je publiek

Energydrank Monster is hier het ideale voorbeeld. Het merk sponsort tal van evenementen die altijd in het teken staan van stoerheid en mannelijkheid. Niet alle consumenten kunnen natuurlijk telkens afreizen naar zo’n evenement. Daarom brengt het merk de evenementen tot bij zijn publiek aan de hand van video’s. Deze video’s gaan van objectieve reportages tot leuke video’s waarin de bekende Monster babes de hoofdrol spelen. Via Vimeo en Youtube wordt zo een groter publiek aangesproken.