Tips om Tournée Minérale te overleven!

Na een lange maand – die ook bij jou ongetwijfeld bol stond van nieuwjaarsrecepties en netwerking drinks – is het in februari tijd voor een heuse drink detox. Laat de sprankelende cava’s, hippe gin-tonics en schuimende biertjes komende weken links liggen en kies wijselijk voor gezonde smoothies, koudgeperste sapjes en zelfgemaakte iced teas. Je hebt het sowieso al horen waaien (tenzij je onder een steen vertoefde vorige maand): Tournée Minérale is in het land!

Een aperitiefje hier, een digestiefje daar en oh ja, tussendoor ook nog een lekker glaasje wijn. Wij Belgen zijn levensgenieters pur sang en daar hoort een passend glas alcohol bij. Dus een maand lang zonder alcohol? “Gelukkig betreft het de kortste maand van het jaar”, dachten wij bij comma, merkenmarketeers grinnikend in onszelf. We gaan de uitdaging aan en trachten de komende weken zonder ons vast glaasje rosé bij het aperitief en ons huiselijk pintje bier bij de steak-friet, te overleven! En omdat we niet van de beroerdste zijn, geven we jou graag enkele tips mee!

  1. Water met een smaakje – Geen zin om altijd maar water te drinken? Kies dan voor waters met smaakjes die je helemaal zélf maakt. Voeg aan een karaf (kraantjes)water wat munt, limoen, komkommer of gember toe. Gegarandeerd een feestje in je mond!
  2. Mocktails – Kies op restaurant of in een bar voor een mocktail. Deze alcoholvrije cocktails sieren steeds vaker menukaarten en zijn ondertussen veel origineler dan een Funny Pisang. Of een sinaasappelsap met grenadine. Trust us.
  3. Sapjes – Aaah! Een echt health kick krijg je ongetwijfeld van een heerlijke smoothie of koudgeperst sapje. Ideale brandstof om de dag mee door te komen. Vergeet zeker niet om groenten toe te voegen!
  4. Gewoontes – Wist je dat het allemaal neerkomt op gewoontes. Ze zijn taai, maar niet onmogelijk te breken. Zin in alcohol? Bijt op je tanden en wacht tot die zin weer over gaat. Het werkt écht.
  5. Samen sterk – Tenslotte: doe het niet alleen, of laat het in ieder geval aan iedereen in je omgeving weten. Schrijf je samen met vrienden, lief, ouders, oma of de buurman in en steun elkaar in moeilijke momenten. Work hard, play hard!

Om je alcoholloze vrijdag- of zaterdagavond wat op te fleuren, geven we je alvast inspiratie met het recept van een heerlijke, originele mocktail. Cheers!