Hét overzicht dat elke social marketeer moet hebben!

Facebook afmetingen

Niets is belangrijker dan een goede eerste indruk. De visuele aspecten van je bedrijf springen dan ook onmiddellijk in het oog bij het scrollen door een Instagram of Facebook feed. Maar te vaak gebeurt het dat de foto niet volledig zichtbaar is, omdat afmetingen van de foto’s niet overeenstemmen met de social media-afmetingen. Dit zorgt niet alleen voor een onprofessionele look, maar ook voor een onnodig aantal clicks.

Door verschillende updates en nieuwe functies worden deze formaten jammer genoeg om de haverklap gewijzigd. Wil je dat jouw feed in 2019 zo gebruiksvriendelijk en up-to-date mogelijk is? Dan hebben we hieronder alle afmetingen voor dit jaar op een rij.

Facebook

Een bedrijfspagina op Facebook is anno 2019 onmisbaar. Via dit platform heb je de kans om naast je website een meer menselijke kant van je merk te laten zien. Facebook speelt sterk in op het visuele, net daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met de verschillende dimensies voor een professionele look.

Facebook afmetingen

Facebook afmetingen

Instagram

Instagram is ongetwijfeld het meest visuele netwerk van allemaal. Niet alleen foto’s maar ook Instagramverhalen vangen veel aandacht. Om alle aspecten van jouw profiel zo visueel aantrekkelijk mogelijk te maken, is het een must om aan volgende afmetingen te voldoen.

Instagram afmetingen

Instagram afmetingen

LinkedIn

Jouw LinkedInpagina is HET professionele visitekaartje van jouw merk. In tegenstelling tot wat vele bedrijven denken speelt het visuele ook hier een grote rol.

Voor LinkedIn zijn volgende dimensies van toepassing:

LinkedIn afmetingen

LinkedIn afmetingen

Twitter

Als bedrijf is het niet altijd even gemakkelijk om de aandacht te grijpen op Twitter. Mensen gaan vaak snel scrollen door de feed. Om hier op te vallen heb je dan ook sprekende foto’s nodig. De afmetingen die hier gelden zijn:

Twitter afmetingen

Twitter afmetingen

Pinterest

Pinterest is essentieel in een hedendaagse marketingmix. Zo biedt dit platform ook enorm potentieel voor branding en contentmarketing. Wanneer je op deze opportuniteit wil inspelen, raden we aan om hier volgens de opgegeven afmetingen te gaan publiceren.

Pinterest afmetingen

Pinterest afmetingen

YouTube

Voor video marketing is YouTube het beste kanaal om te gebruiken. Bedrijven spelen dan ook meer en meer op deze trend in. Maar vooraleer een gebruiker jouw video zal aanklikken, moet je video voorzien zijn van een aantrekkelijke thumbnail. De passende formaten bij YouTube zijn:

YouTube afmetingen

YouTube afmetingen

 

Wil jij graag dat comma jouw social mediakanalen opstart of onder handen neemt? Neem dan zeker contact op met Kim, ze helpt je graag verder!