De nieuwe app IKEA Place richt je woonruimte virtueel in

Ikea komt op de markt met een nieuwe app “Ikea Palace”. Hiermee kunnen gebruikers virtueel meubels plaatsen in de gewenste ruimte en dit wordt ook in 3D op ware schaal getoond.

De lancering van de app vindt plaats op 19 september. Er zullen meer dan 2000 producten beschikbaar zijn in deze app. Bij de eerste release zal de focus vooral liggen op de grotere woonkamermeubelen zoals zitbanken, voetbanken, salontafel en opbergruimtes. Al deze meubelen kan je visueel in je ruimte plaatsen met de app.

Dankzij deze app worden heel wat vragen in je hoofd opgelost. Past deze salontafel wel bij mijn begangpapier? Is deze zetel niet te groot? Dit zijn allemaal vragen die je stelt wanneer je meubels koopt. Dankzij deze app wordt het beslissingsproces vergemakkelijkt.

Hoe werkt de app?

Je opent de app en maakt een foto van de kamer die je wil inrichten. Je neemt de catalogus van ikea door tot je gevonden hebt wat je zoekt. Daarna sleep je het meubelstuk op jouw foto en met één klik op het scherm verschijnt dat meubelstuk op de juiste plaats in jouw kamer.

Wel moet er vermeld worden dat de Ikea Palace app enkel werkt bij IOS 11, de eerstvolgende update van Apple. Mensen met een oudere Iphone, Ipad of smartphone kunnen geen gebruik maken van deze app.