How to: 5 redenen waarom SEO zo belangrijk is

 

SEO: Search Engine Optimalization. In het jargon: zoekmachinemarketing. Voor veel marketeers is het een bekend begrip, voor anderen slechts een tool die daadwerkelijk wordt gebruikt. In de praktijk blijkt dat als de rankings stabiliseren, de energie om tijd aan SEO te besteden, daalt. Het is belangrijk om te blijven investeren in je vindbaarheid. Maar waarom is het zo belangrijk om hier aandacht aan te blijven besteden?

Iedereen gebruikt Google

Google is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Bijna iedereen zoekt met Google. Analyseer eens jezelf. Wanneer heb je voor het laatste Google gebruikt om iets op te zoeken? Zeker nu Google in url-regel staat bij de meeste browsers, ligt het bijna voor de hand dat je niet anders meer doet. Daarnaast is de app van Google via mobiele devices een zeer populaire tool.

SEO is de weg naar vele bezoekers

Zonder bezoekers ben je met een fantastische website niks. SEO is de perfecte manier om bezoekers naar je website te lokken. Door hoge zoekposities te halen, wordt je website zichtbaar voor potentiële bezoekers. Google is de opening naar je bedrijf.

Google AdWords geeft je, tegen betaling, toegang tot deze weg. Probeer SEO en AdWords maximaal in te zetten om je kansen op bezoekers te verhogen. Je opent op die manier verschillende deuren waardoor je bezoekers de weg vinden naar jouw website.

SEO is goed meetbaar

Het grote voordeel van SEO, en natuurlijk ook van betaald verkeer via Google AdWords, is de meetbaarheid. Via SEO kan je zien via welke termen bezoekers naar jouw website komen. Ook welke stappen zij nemen op je website. Je kan hun volledige traject analyseren. Een goede meting is enorm belangrijk, het biedt je heel wat goede mogelijkheden voor optimalisatie.

Beperkte investering

De investering die je moet maken voor SEO is relatief beperkt. Als we dat vergelijken met andere investeringen zoals televisie of advertenties in de krant, ligt de kost van SEO heel wat lager. Daarom is het voor veel bedrijven enorm interessant om gebruik te maken van SEO.

Gebruikmaken van SEO biedt je nooit garantie op dat exacte aantal bezoekers die je in gedachten hebt. Maar als je SEO inzet op de juiste manier, zal dit uiteraard een positief effect hebben.

SEO zorgt ook voor een stijging van de offline verkopen

SEO leidt tot directe verkoop via de webshop op de website. Maar SEO geeft ook een positief effect op de offline verkopen van je bedrijf. Elke bezoeker die via Google binnenkomt op je website is een potentiële klant voor je fysieke winkel.

Kortom is SEO het ideale marketinginstrument voor alle bedrijven met heel wat potentieel. Probeer SEO op de juiste manier in te zetten. Op die manier heb je heel wat potentie om het bezoekersaantal te doen stijgen.