Hoe online netwerken op LinkedIn?

In onze vorige blog “Hoe maak je een sterk LinkedIn profiel” werd uitgelegd hoe je jouw profiel helemaal up-to-date zet. Eens dit in orde is, kunnen we overgaan naar de volgende stap.

Hoe netwerken op LinkedIn en de juiste contacten vinden aan de hand van zoekopdrachten? Hier is deel 2!

Streefdoel van 500 + connecties

Om je bereik te vergroten is het aangeraden om 500+ connecties te behalen. 500+ is voor de meeste mensen een hele klus. Zoek het in het begin niet te ver. Connecteer met je collega’s, buren, vrienden en kennissen. Kortom, met iedereen die je kent.

Hoe vergroot je jouw netwerk?

Eens je met iedereen hebt geconnecteerd die tot je kennissen behoort, is het van belang om met mensen te connecteren die binnen jouw netwerk een meerwaarde kunnen bieden. Deze profielen kan je terugvinden aan de hand van simpele zoekopdrachten via LinkedIn.

Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijke filters waarop je kan filteren om connecties te vinden. Dit kan door middel van locaties, bedrijven, bedrijfstakken, profieltaal, onderwijsinstellingen, contactinteresse, services, maar ook door functietitels. Nadat je alles hebt ingesteld kan je de filter toepassen en krijg je een lijst te zien van personen die voor jou relevant zijn.

Hoe kom je in contact met je doelgroep?

Eens je de lijst hebt gevonden na het toepassen van jouw zoekopdracht, begint de volgende stap. Hoe connecteer ik met deze mensen?

Vraag een connectieverzoek maar doe dit altijd met een persoonlijke boodschap. Connecteren zonder boodschap heeft niet veel nut want de andere persoon weet niet waarom jij wil connecteren. Leg uit in je connectieverzoek aan de hand van een korte boodschap waarom je wil connecteren en wat jullie voor elkaar kunnen betekenen in de toekomst.

Daarnaast hebben wij nog andere manieren om jou in contact te brengen met deze personen. Vraag gerust ons advies.

Hoe reageer je op connectieverzoeken?

Vaak krijg je zelf ook heel wat connectieverzoeken en weet je niet goed wat je hiermee moet aanvangen omdat je de meeste personen niet kent. Indien je de persoon niet kent, kan je de volgende regel toepassen:

Ontvang je een uitnodiging van een persoon met tekst? Stuur altijd een berichtje terug en bepaal dan of het interessant is om deze persoon toe te laten in je netwerk of niet.

Ontvang je een uitnodiging van een persoon zonder tekst? Stuur dan altijd een standaard bericht met de vraag waarom ze willen connecteren met jou.

Krijg je een bericht terug dan kan je voor jezelf uitmaken of die persoon interessant is om aan je netwerk toe te voegen. Krijg je geen berichtje terug dan voeg je deze persoon niet toe aan je netwerk, omdat je ook niet weet waarom die persoon wil connecteren.

Graag schrijven we met jou deze standaardteksten uit. Contacteer je ons?

Plan LinkedIntijd in

Om een waardevol netwerk uit te bouwen, is het belangrijk om wekelijks LinkedIntijd te voorzien. In die tijd heb je de tijd om zoekopdrachten op te stellen, persoonlijke connectieverzoeken te versturen, te antwoorden op connectieverzoeken, te antwoorden op direct messages en verjaardag berichten te versturen naar je netwerk.

Eens je een waardevol netwerk hebt is het zeer belangrijk om dit ook te onderhouden en af en toe met je netwerk te praten aan de hand van een kort berichtje. Het blijft een manier van netwerken, dan wel op de online manier? LinkedIn is een hulpmiddel om breed te netwerken en dat vraagt wel wat energie. Maar dit kan wel tot leads leiden voor jouw bedrijf!

LinkedIn inzetten voor sterke bedrijfsprofilering?

Je kan zelf beginnen met jouw LinkedIn onder handen te nemen, maar uit ervaring merken we dat een opleiding hierrond essentieel is om snel meetbaar resultaat te hebben. Deel ons jouw plan en we werken samen iets uit op jouw maat. Neem contact op met onze specialist.

Wil je graag je LinkedIn profiel helemaal goed zetten?

Ontdek onze 10 LinkedIn profiel tips!