Hoe haal ik meer leads uit mijn website?

Genereer traffic naar je website

Om leads te kunnen genereren via je website heb je websitebezoekers nodig. Zorg er dus voor dat je de juiste bezoekers binnenhaalt op jouw website. Hierbij is het belangrijk om in te zetten op content marketing, de juiste zoekwoorden in jouw website en een sterke SEO (search engine optimization) die jouw doelgroep naar je website leidt.

Maak gebruik van Call To Actions

Probeer zoveel mogelijk CTA’s te gebruiken op jouw website. Deze knoppen triggeren de bezoeker om een actie te ondernemen op jouw website. Door doelen in te stellen op deze knoppen via Google Analytics kan je duidelijk meten waarop jouw doelgroep het vaakst doorklikt en dus de meeste interesse in heeft.

Leads filteren

Als bedrijf heb je dagelijks heel wat bezoekers en dus ook potentiële leads die op jouw website binnenkomen. Het is belangrijk als marketeer om hierin juist te filteren. Stel als bedrijf specifieke filters op met wat voor jou de ideale klant is. Zo kan je gericht selecteren en de juiste leads verder benaderen.

Leads opvolgen

Na het filteren van de leads, komen we tot misschien wel de belangrijskte stap: de leads opvolgen op de juiste manier. Hierbij kan je gebruik maken van een leadgenerator tool.

Een leadgenerator tool herkent bedrijven die je website bezoeken door het IP-adres te koppelen aan een uniek samengestelde database. Vervolgens krijg je op een overzichtelijke manier bedrijfsgegevens, e-mailadressen en LinkedIn profielen. Zo heb je alle informatie die je nodig hebt om het eerste contact te leggen, allemaal vanuit één overzichtelijk dashboard.

Om iemand te kunnen overtuigen van je dienst of product, wil je natuurlijk wel weten waar de persoon aan de andere kant van de lijn in geïnteresseerd is. Daarom toont de leadgeneratie software je precies welke pagina’s bezocht zijn en voor hoelang.

Wil je ook meer leads uit jouw website behalen? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Greetje.