Gebruik deze 4 manieren om de zichtbaarheid van je website te vergroten

Iedereen wil zichtbaar zijn met hun website. Wanneer we proberen het beste in iemand naar boven te halen, moeten we eerst uitzoeken wat voor hen werkt. Dit concept is van toepassing wanneer je probeert om de zichtbaarheid van je website te vergroten.

Het type en de hoeveelheid aandacht die je nodig hebt, is afhankelijk van je bedrijf, de aard van je product of service en het vermogen om te voldoen aan de vraag en vele andere factoren. Wanneer je eenmaal de basisbegrippen van SEO hebt behandeld, kan het een uitdaging zijn om erachter te komen wat je vervolgens gaat doen om de zichtbaarheid van je website te vergroten.

Hieronder volgen een paar suggesties over hoe je de zichtbaarheid van je website kunt verbeteren, terwijl je ook blijft focussen op wat voor jouw het beste is.

1. Stel doelen

Elk jaar opnieuw moet je bedrijfsdoelen opstellen. Probeer specifieke, realistische, meetbare doelen op te stellen die vooruitgang laten zien voor je bedrijf.

Het doel van je website is om jouw bedrijfsdoelen te ondersteunen. Enorme hoeveelheden website verkeer is indrukwekkend, maar als het niet het juiste soort verkeer is, dan is het zinloos. Je hebt de juiste bezoekers nodig om je doelen te kunnen bereiken.

Vage doelen leiden tot vage resultaten. Hoe specifieker je bent, hoe gemakkelijker het zal zijn om de voortgang bij te houden en te ontdekken wat wel en niet werkt.

2. Gebruik analyses

Het is heel normaal voor een bedrijf om een ​​website te bouwen zonder een systeem waarmee ze bijhouden wat ze hebben gemaakt, waarom ze het hebben gemaakt, hoe het heeft gepresteerd, samen met wat je vervolgens moet doen. Hierdoor creëer je een verzameling van content  en een ingewikkelde website die moeilijk te navigeren is.

Als dit bekend klinkt, controleer dan je website vanuit het perspectief van een nieuwe bezoeker en maak vervolgens een plan om eventuele problemen op te lossen.

Bestudeer de gebruikerservaring, van het eerste bezoek tot en met de conversie, en zoek naar manieren om het eenvoudiger en intuïtiever te maken. Je website vormt de basis voor al de online marketingactiviteiten. Het heeft geen zin om bezoekers te trekken als je bezoekers niet weten wat ze moeten doen zodra ze aankomen.

Zodra je website gebruiksvriendelijk is, maak dan gebruik van analyses. Analyseer de resultaten van je website maandelijks. Op die manier kan je tijdig aanpassingen brengen aan de website om je resultaten te verbeteren.

3. Bouw relaties op met andere contentmakers

Vergeet niet dat je website ook een sociaal leven nodig heeft. Website hebben nieuwe content nodig van andere websites in de vorm van links, shares en comments.

Probeer tijd te maken om relaties op te bouwen met mensen die verantwoordelijk zijn voor de inhoud van websites. Denk er aan, normale regels voor het opbouwen van relaties zijn nog steeds van toepassing. Onmiddellijk binnentreden en direct om een gunst vragen, leidt niet tot de gewenste resultaten. Kies websites en mensen waar je op een authentieke manier interesse in hebt, bouw relaties op een natuurlijke manier, zonder direct iets terug te verwachten.

Soms leidt de inspanning tot een symbolische relatie die je helpt een betere zichtbaarheid voor je site te bereiken. Soms win je alleen een contact met dezelfde interesses. Hoe dan ook, het is een overwinning.

4. Experimenteer met een nieuwe techniek

Elke dag is er wel een nieuwe truc, tool, kanaal of techniek om jouw website te verbeteren. Gebruik deze vernieuwingen om te testen. Kies een bepaalde truc, tool, kanaal of techniek om jezelf mee uit te dagen. Je hoeft het niet ver te zoeken, een ander social media kanaal, een nieuw formaat voor je inhoud of een nieuwe tool is voldoende.

Wie weet krijg je een hele nieuwe golf aan bezoekers door te experimenteren met nieuwe technieken.

Conclusie

Het vergroten van de zichtbaarheid van websites is en blijft een uitdaging. Concentreer je op je doelen, verzorg je relaties en probeer af en toe tijd te maken voor nieuwe technieken. Op die manier zal je jezelf in 2018 voorbereiden op meer succes.