Dit zijn de beste productdesigns van het jaar

Benieuwd welke designs zo innoverend of verrassend zijn dat ze een prijs verdienen? Maak kennis met de Red Dot Design Award. Dit is een internationale designprijs die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. Ontdek hieronder enkele opvallende winnende ontwerpen!

39 deskundigen

Met fabrikanten en designers uit 54 verschillende landen die hun innovatieve producten aanmeldden voor de Red Dot Award, kan je van een groot succes spreken. Dit jaar waren er meer dan 5500 productinnovaties voor de Red Dot Award ingeschreven. De winnaars kennen we al maar de prijsuitreiking vindt plaats op maandag 3 juli in het Aelto Theater van Essen. Er kwamen niet minder dan 39 deskundigen uit de hele wereld naar Essen om elk individueel object live te beoordelen en indien nodig bekronen. De ontwerpen die er voor de jury bovenuit staken door hun hoge designkwaliteit en –innovatie, ontvingen de Red Dot Award.

De ‘biobrush’ tandenborstel

Afbeelding2Eén van de belangrijkste, heersende trends is de reflectie op natuur en duurzaamheid zowel in materiaalonderzoek als in productontwerp. Vooral door het duurzaamheidsaspect werd ‘de biobrush’ tandenborstel bekroond tot winnend designproduct. Het plastic en de verpakking zijn beiden gebaseerd op cellulose gemaakt van overblijfselhout uit een duurzaam bos. De tandenborstel is koolstofneutraal en de verf is biologisch afbreekbaar. De verpakking kan gecomposteerd worden in de tuin. Deze innovatieve tandenborstel werd bekroond met de ‘Best of the best’ prijs.

De PuduBOT

Afbeelding1Robotica en nieuwe technologieën zijn al enkele jaren niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In heel wat huishoudens worden taken zoals grasmaaien en stofzuigen uitgevoerd door robots. Nu nemen ze ook andere productgebieden over. Zo heb je PuduBOT, die van de Red Dot jury de prijs voor ‘Best Design Product 2017’ in de categorie ‘Robottechnologie’ kreeg. De PudoBOT werd gecreëerd om obers in restaurants te helpen: het ding brengt orders naar de klanten door middel van hoge precieze laserradartechnologie en kan zelfs met klanten communiceren. In de toekomst zullen de robots steeds zelfstandiger worden en uiteindelijk als collega kunnen worden beschouwd in restaurants. Wij zijn alvast benieuwd!

Ontdek hier meer!