Bent u ook zo’n hardwerkende, gemotiveerde en vooral altijd drukke marketeer? Werkt u wel zo efficiënt mogelijk? Gebruik deze handige tips om een timemanagement expert te worden!

  1. Maak een to do lijst van uw to do lijst

Als marketeer hebt u vaak vergaderingen. Afhankelijk van hoe uw team georganiseerd is, hebt u wekelijks, tweewekelijks of maandelijks verschillende taken, campagnes en deadlines. Stel dagelijks voor uzelf een to do lijstje op. Op die manier zult u uw beter kunnen focussen op bepaalde taken en zal u meer vat krijgen op het werk dat u moet verrichten. Schrap de afgewerkte taken niet onmiddellijk uit uw lijstje, want terugblikken op het werk dat u al hebt verricht werkt zeer motiverend.

  1. Vermijd inefficiënte meetings

Inefficiënte meetings zijn een grote tijdsverspilling. Lijst daarom op voorhand de agendapunten op, en deel ze met uw collega’s. Zorg ervoor dat iedereen alle resultaten, vragen en ideeën klaar heeft bij de aanvang van de vergadering. Als marketeer bent u gewend doelen te bepalen, probeer dit ook toe te passen op uw meetings. Bepaal duidelijke doelstellingen zoals ‘hier moeten we een beslissing over nemen’. Op die manieren kan elke vergadering veel efficiënter verlopen.

  1. Schakel afleidingen uit en doe uw werk 

Als marketeer willen we steeds bereikbaar zijn. Maar is dat ook zo efficiënt? Het zorgt ervoor dat we sneller onze concentratie verliezen. Zet uw notificaties uit en concentreer u op uw werk. Het is niet erg dat u eens wat later een mail of een tweet beantwoord.

  1. Recycleer uw tijd

Wanneer u merkt dat u veel tijd verliest door bijvoorbeeld het openbaar vervoer te nemen, is dit het ideale moment om uw Twitter of Instagram te checken, uw mails te beantwoorden of uw to do lijst voor morgen te bekijken.

  1. Sport verlaagt stress

De link tussen sport en marketing is ver te zoeken, maar sport helpt u wel uw gedachten te verzetten. Ook zorgt het ervoor dat u beter kunt omgaan met stress. Wanneer u aan het sporten bent kan het ook het ideale moment zijn voor een innerlijke brainstorm. Misschien bedenkt u wel de meest creatieve ideeën tijdens het joggen.

  1. Gebruik alle velden van uw agenda

Uw agenda kan meer onthouden dan uzelf. Probeer dus ook alle velden van uw agenda te benutten. Noteer niet enkel het uur en de dag van uw afspraak. Voeg bij elke afspraak het adres, naam, telefoonnummer en e-mailadres van de persoon waarmee u een afspraak hebt toe. Op die manier vermijdt u dat u op het laatste nippertje uw mailbox moet doorzoeken. Zo komt u altijd tijdig toe op al uw afspraken.

  1. Plan pauzes in

Net zoals sport kan een pauze een flinke boost geven aan uw productiviteit. Probeer regelmatig een pauze te plannen in uw drukke agenda. Loop eens rond, schep een luchtje, probeer wat te bewegen en eet een stuk fruit. U zult merken dat die 10 minuten pauze u heel wat extra productiviteit opleveren.