7 tips voor elke efficiënte marketeer

Ben je ook zo’n hardwerkende, gemotiveerde en vooral altijd drukke marketeer? Werk je wel zo efficiënt mogelijk? Gebruik deze handige tips om een timemanagement expert te worden!

  1. Maak een to do lijst van je to do lijst

Als marketeer heb je vaak vergaderingen. Afhankelijk van hoe je team georganiseerd is, heb je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks verschillende taken, campagnes en deadlines. Stel dagelijks voor jezelf een to do lijstje op. Op die manier zal je je beter kunnen focussen op bepaalde taken en zal je meer vat krijgen op het werk dat je moet verrichten. Schrap de afgewerkte taken niet onmiddellijk uit je lijstje, want terugblikken op het werk dat je al hebt verricht werkt zeer motiverend.

  1. Vermijd inefficiënte meetings

Inefficiënte meetings zijn een grote tijdsverspilling. Lijst daarom op voorhand de agendapunten op, en deel ze met je collega’s. Zorg ervoor dat iedereen alle resultaten, vragen en ideeën klaar heeft bij de aanvang van de vergadering. Als marketeer ben je gewend doelen te bepalen, probeer dit ook toe te passen op je meetings. Bepaal duidelijke doelstellingen zoals ‘hier moeten we een beslissing over nemen’. Op die manieren kan elke vergadering veel efficiënter verlopen.

  1. Schakel afleidingen uit en doe je werk 

Als marketeer willen we steeds bereikbaar zijn. Maar is dat ook zo efficiënt? Het zorgt ervoor dat we sneller onze concentratie verliezen. Zet je notifications uit en concentreer je op je werk. Het is niet erg dat je eens wat later een mail of een tweet beantwoord.

  1. Recycleer je tijd

Wanneer je merkt dat je veel tijd verliest door bijvoorbeeld het openbaar vervoer te nemen, is dit het ideale moment om je Twitter of Instagram te checken, je mails te beantwoorden of je to do lijst voor morgen te bekijken.

  1. Sport verlaagt stress

De link tussen sport en marketing is ver te zoeken, maar sport helpt je wel je gedachten te verzetten. Ook zorgt het ervoor dat je beter kan omgaan met stress. Wanneer je aan het sporten bent kan het ook het ideale moment zijn voor een innerlijke brainstorm. Misschien bedenk je wel de meest creatieve ideeën tijdens het joggen.

  1. Gebruik alle velden van je agenda

Je agenda kan meer onthouden dan jijzelf. Probeer dus ook alle velden van je agenda te benutten. Noteer niet enkel het uur en de dag van je afspraak. Voeg bij elke afspraak het adres, naam, telefoonnummer en e-mailadres van de persoon waarmee je een afspraak hebt toe. Op die manier vermijd je dat je op het laatste nippertje je mailbox moet doorzoeken. Zo kom je altijd tijdig toe op al je afspraken.

  1. Plan pauzes in

Net zoals sport kan een pauze een flinke boost geven aan je productiviteit. Probeer regelmatig een pauze te plannen in je drukke agenda. Loops eens rond, schep een luchtje, probeer wat te bewegen en eet een stuk fruit. Je zal merken dat die 10 minuten pauze je heel wat extra productiviteit opleveren.