In een vorige post hebben we al het belang van goede content aangekaart, maar zonder beeld om die content te ondersteunen is uw post toch wel wat saai. Een sterk beeld is dus belangrijk als u met uw content ook echt iets wil bereiken. Zo’n beeld vinden is natuurlijk niet zo simpel, zeker als u liever geen hoge kosten betaald. Het kan ook  heel wat kostbare tijd innemen en dat willen wij helpen voorkomen! Lees hier op welke sites u stockfoto’s gratis kunt downloaden.

#1 Pixabay

Op Pixabay kunt u copyrightvrije beelden vinden en delen. U kunt ze kopiëren, bewerken, distribueren en gebruiken hoe u dat wilt, zelfs voor commerciële doeleinden. Er zijn niet alleen superleuke afbeeldingen te vinden, maar ook illustraties en vectorbeelden, voor elk wat wils dus! Alle foto’s zijn royalty free en hebben een Creative Commons Zero licentie.

#2 Unsplash

Unsplash beschikt over een uitgebreide database aan afbeeldingen over een variatie aan thema’s. Ook hier hebben alle foto’s een Creative Commons Zero licentie, wat wil zeggen dat alle foto’s gekopieerd, bewerkt en gedistribueerd mogen worden zowel voor persoonlijk als voor commercieel gebruik. Unsplash maakt om de tien dagen tien nieuwe foto’s beschikbaar via e-mail. Om deze foto’s ook persoonlijk te ontvangen kunt u zich inschrijven op de website, leuk toch?

#3 Stockvault

Op Stockvault hebt u keuze uit meer dan 35.000 royalty free afbeeldingen, grafieken en ontwerpen van fotografen, designers en studenten van over de hele wereld. Hier hebt u de keuze tussen de opties “Free Stock Photos” en “Premium Stock Photo’s”. Alle beelden die u vindt onder “Free Stock Photos” zijn vrij te gebruiken.

#4 Negative space

Negative space beschikt over een uitgebreide database aan afbeeldingen die wekelijks wordt aangevuld. Ook deze afbeeldingen beschikken over een Creative Commons Zero licentie en mogen dus vrij gebruikt en bewerkt worden.

#5 Kaboompics

Kaboompics biedt kwalitatieve beelden om uw content nog sterker te maken! En dat allemaal royalty free.  U kunt beelden opzoeken op basis van categorie, oriëntatie, soort foto en kleur. U kunt natuurlijk ook gewoon de zoekbalk gebruiken.  Bij elk beeld hoort een leuk kleurenpalet die u mee kunt downloaden.

#6 Stocksnap

Ook Stocksnap is een leuke site om gratis stockfoto’s te vinden en het heeft een vrij uitgebreid portfolio. De beelden worden geselecteerd op basis van kwaliteit en resolutie én de database wordt dagelijks aangevuld. Ook hier beschikken alle foto’s over een Creative Commons Zero licentie. Stocksnap schuimt zelf het internet af naar mooie beelden, maar krijgt ook input van fotografen die hun werk gratis delen.

#7 Splitshire

Splitshire is opgericht door Daniel Nenescu die zijn foto’s een nieuw leven wou geven in plaats van ze te laten verdwijnen in de vergetelheid zonder ooit echt een doel gehad te hebben. Na jaren beelden verzameld te hebben, besloot hij ze up te loaden en beschikbaar te maken voor iedereen die ze nodig heeft. Van designers tot bloggers en marketeers.

#8 Life of Pix

Life of pix is meer dan een gewone site waar u gratis stockfoto’s kunt downloaden in hoge resolutie. Het is ook een community van fotografen. Op de site kunnen ze hun eigen portfolio creëren, personaliseren en hun favoriete fotografen volgen. Elke week wordt er een ‘fotograaf van de week’ uitgekozen wiens foto’s uitgelicht worden. Zonder copyright kunt u alle beelden downloaden, zowel voor persoonlijk als commercieel gebruik. Daarnaast bestaat er ook Life of Vids, die bewegende stockbeelden aanbiedt.

#9 Pexels

Op deze site zijn meer dan 30.000 gratis stockbeelden te vinden en elke maand worden er zo’n 3.000 toegevoegd. Alle foto’s zijn afkomstig van gebruikers die ze uploaden of van andere websites die gratis stockbeelden aanbieden. Er wordt steeds de hoogste kwaliteit nagestreefd en alle beelden beschikken over een Creative Commons Zero licentie.

#10 Burst

Burst is een website van Shopify die gratis stockbeelden aanbiedt. Alle beelden hebben een Creative Commons Zero licentie. De bedoeling van de site is om designers, developers, bloggers en andere ondernemers te ondersteunen in het maken van mooie websites en marketingcampagnes. Op de pagina ‘Business Ideas’ toont Burst hoe bepaalde beelden kunnen toegepast worden in een specifieke context, handig vinden wij.

#11 Pikwizard

Pikwizard is een website die heel wat gratis stockbeelden aanbiedt. Via deze website kunt u heel wat foto’s met mensen vinden die in bij een specifieke content goed van pas komen.