Zweren bij de kracht van een amulet?

Of toch liever perfect verzekerd?

Concordia N.V. is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, opgericht in 1960 in Gent, met een top 10 plaats in de ranking van Belgische en Nederlandse brokers. comma legde de merkessenties bloot envertaalde deze in een consistenterebranding en campagne.

Voor wie Concordia (nog) niet kent. Concordia is een allround- en bedrijfsverzekeraar met 200 medewerkers, die alles in huis heeft om zijn klanten op een flexibele manier een summum aan gepersonaliseerde stabiliteit te garanderen. Vinger aan de pols, proactief, interactief, in voortdurende dialoog, multidisciplinair, in de zeer gewaardeerde, unieke Concordia-stijl. Deze sterke bedrijfsidentiteit vroeg om een passend, even sterk, bedrijfsimago.

“We should be talking to each other” was jarenlang hun motto, discreet geuit, als een bescheiden handtekening. De hechte band met de klant, gebaseerd op kennis, inzicht, overleg, advies, sturing, bijsturing… dat gedreven proces maakt Concordia anders dan alle anderen: let’s talk#, let’s connect#, let’s oversee#… met de hashtag van (inter)actieve betrokkenheid. Hierbij kozen we een aantal corporate beelden die ver staan van de stereotype iconografie van de verzekeringswereld. De beelden gaven we een extra signatuur door een eigenzinnige kleurcodering. Warme no-nonsense als metafoor voor de rationele/interrelationele drijvende kracht. Dit vertaalt zich ook in de gebalde, krachtige typografie.

Naast de switch in de corporate communicatie, ontwikkelden we een campagne om de merkbekendheid van Concordia verder te verhogen. Als kick-off komt de zwarte kat – een symbool in het bijgeloof van voor- of rampspoed – op de proppen. Achterliggend idee: we hopen dat het geluk iedereen bijzonder goedgezind is, en als het eventueel dan toch even tegenzit, dan kan je rekenen op Concordia. Ondertussen staat er een zwarte reuzenkat in de Vipruimte van Sporting Lokeren, werd ze gebruikt voor belettering, enz.…
Uiteraard hebben we nog andere zaken in petto. Maar – noblesse oblige – pas meer hierover als de tijd er rijp voor is.

Op zoek naar de essentie van je merk? Een ‘brand new’ kleedje dat je imago eer aandoet? Let’s outlook#! Mail naar greetje@merkenmarketeers.be.