Videomarketing wordt steeds populairder, ook bij marketeers. Video is een krachtig marketinginstrument. Het is een duidelijke vorm van inspireren, instrueren, verhalen vertellen en mensen te binden en te boeien.

Er is veel meer kans dat mensen een video zullen bekijken dan dat ze een artikel, mail of document zullen lezen. Waarom zou u dan niet inspelen op videomarketing?

Strategie bepalen

Opvallend is dat meer dan de helft van de marketeers die online video inzetten geen concrete strategie uitwerken. Een strategie bepalen moet steeds het begin zijn van elke vorm van marketing. De belangrijkste doelen zijn mensen bereiken, informatie vertrekken, het creëren van engagement, het genereren van naamsbekendheid en het vergroten van betrokkenheid.

Eens u een duidelijke marketingstrategie hebt bepaald kunt u beginnen brainstormen over de vorm en de inhoud van de video zelf.

Er zijn heel wat nieuwe vormen van online video op de markt. Denk maar aan de live video’s op social media, interactieve video’s of de 360-graden video. Deze nieuwe vormen van video hebben heel wat voordelen om sneller uw doel te bereiken. Door geen gebruik te maken van een simpele video maar in te spelen op leuke varianten, kunt u zich meer onderscheiden van de concurrentie. Deze video’s springen ook meer in het oog.

Resultaten meten

Om te weten te komen of de video zijn doel heeft bereikt, moeten de resultaten van elke video’s gemeten en vergeleken worden met de vooropgestelde doelen.

De criteria waar het vaakst naar gekeken wordt in de resultaten van online video zijn: Het aantal views, de gemiddelde kijkduur, het aantal keer dat een video wordt afgespeeld en het aantal unieke kijkers.

Door de resultaten van verschillende video’s met elkaar te vergelijken, kunt u zien welke video’s het best scoren op welk criteria. Aan de hand daarvan kunt u experimenteren en nieuwe video’s ontwikkelen zodat de resultaten van uw online video’s steeds beter en beter worden.