The singing dentist organiseert een benefiet om de mondgezondheid bij de filippijnen te bevorderen

Op zaterdag 30 november om 21u00 organiseert Inge Stassen, ook bekend als The Singing Dentist, een benefietavond ten voordele van de Philippine Dental Mission. De avond gaat door in de B-in (site oud Sint-Jan). Op het programma staat een optreden van de eigenzinnige coverband Maddict, waar Inge Massen frontvrouw van is.

De vzw Philippine Dental Mission zet zich in om de erbarmelijke situatie op het vlak van tandheelkunde en mondhygiëne in de Filippijnen aan te pakken. Na 3 geslaagde missies wil de vzw nu een duurzaam project uitbouwen om de mondgezondheid te bevorderen bij de lokale bevolking van Davao.

Inge Stassen, eigenares van de Brugse endodontologiepraktijk Het Kanaal, ging in 2012 mee op een missie van PDM. Meer dan 6000 patiënten kregen toen de nodig tandzorgen. Uit gedrevenheid en sympathie voor het project organiseert de Brugse tandarts op eigen initiatief een benefiet. De happening start om 21uur met een optreden van Maddict. Daarna zorgen DJ Hanz, bekend van Big Brother, en DJ Beat & Brown voor een spetterende fuif.

De opbrengst van de avond gaat integraal naar de werking van de Philippine Dental Mission. Met het geld wil de vzw een autobus of vrachtwagen aanschaffen die volledig zal worden uitgerust met tandartsstoelen, een röntgenapparaat en een stroomgenerator. Op deze manier kunnen jaarlijks een aantal Belgische tandartsen naar de Filippijnen afreizen om er samen met enkele lokale collega’s en laatstejaarsstudenten van de Davao Medical School Foundation missies te verzorgen en de nodige trainingen te voorzien.

Comma draagt het initiatief alvast een warm hart toe!