Samen sterk / sterk verzekerd.

In Brugge en Knokke deden – reeds vele, vele jaren lang – mensen beroep op hun vertrouwde verzekeringsmakelaars Brandanus-Demuelenaere & Rommel en Assuranties Gysel. Beide kantoren vaarden ondertussen – onder hun eigen naam – eenzelfde koers met Rudi Verheecke aan het roer. Hoog tijd voor een volgende, logische stap.

De samensmelting resulteerde in één vennootschap… maar onder welke naam? Tal van pistes werden afgetoetst, waarbij ‘retention’ een doorslaggevende criterium was. De klanten waren vertrouwd met een zeer persoonlijke service, die direct verbonden was met de naam / persoon van hun makelaar. Er werden krachtige, totaal nieuwe namen ontwikkeld. Daarnaast werd ook geëxperimenteerd met de bestaande namen. Zo groeide de overtuiging dat een link met de bestaande samenwerkingsverbanden het dichtst aansloot bij doelstelling om het opgebouwde gevoel van persoonlijke service en nabijheid te bestendigen. De nieuwe naam werd “Assuranties Verheecke”.

Voor de visuele identiteit, creëerden we een stijl die refereert naar vertrouwde visuele ankerpunten. comma ontwikkelde uniforme huisstijldragers zoals, naamkaartjes, enveloppes, groetenkaart, omslagen, briefhoofden, notablok, document voor vervaldag etc.

Er werd ook een functionele ‘overkoepelende’ website ontworpen.

Via mailings werden de klanten op de hoogte gebracht van de veranderingen. De naam veranderde, de mensen en de excellente service niet. De transformatie gebeurde op een collectieve, unanieme manier met de focus op transparantie en duidelijkheid.

Nood aan visie en advies rond je merk in transitie?

Mail Greetje: greetje@merkenmarketeers.be