Rotary Torhout-Houtland steunt VTI Torhout van scholengroep Sint-Rembert met de aankoop van een 3D-printer.

Studenten kunnen veel leren van het 3D-printproces. Niet alleen stimuleert de techniek hun kennis op gebied van productontwikkeling, ze krijgen ook inzicht in het constructieproces én ze doen ervaring op die van pas kan komen in verschillende vakgebieden. Rotary Torhout-Houtland steekt een hand uit naar het VTI van de scholengroep Sint-Rembert en schenkt hen een 3D-printer t.w.v. 3871 euro. Hiermee is de Torhoutse school één van de eerste West-Vlaamse instituten die over de techniek beschikt.

De toepassingsmogelijkheden van deze veelbelovende 3D-technologie zijn enorm. Waar de techniek tot voor kort voornamelijk bij productontwerpers en architecten was ingeburgerd, merken we dat de technologie ook steeds meer zijn intrede doet in de bedrijfswereld. “Als school voor wetenschap en techniek moeten we meegaan met de technologische evoluties. We hebben 3D-printen dan ook toegevoegd aan het curriculum van de doorstromingsrichtingen. Ook de praktisch technische richtingen zullen binnenkort het vak aangeboden krijgen”, zegt Eric Maertens, technisch adviseur-coördinator van het VTI.

“Tijdens de uitreiking van de Rotary Awards in Groenhove eind vorig schooljaar, kaartte ik de problematiek bij de Rotary aan. Het is een uitdaging om als onderwijsinstelling de technologische evolutie bij te benen.”, verklaart Maertens, “De tijd om te investeren in de 3D-printtechnologie was dan ook meer dan rijp.” Rotary Torhout-Houtland was het project bijzonder genegen en kende een financiële bijdrage van 3871 euro toe. Met dit budget kan het VTI Torhout een CubeX-TM trio aanschaffen. Door de 3D-printer kunnen de studenten voortaan dezelfde technologie toepassen die ze in hun latere carrière zullen gebruiken.