Risico voor gebruikers oude Internet Explorer

Miljoenen gebruikers van Internet Explorer lopen sinds begin januari gevaar voor hackers. Microsoft geeft geen support meer voor oude versies van de browser, wat kan leiden tot ernstige problemen.

Gebruikers van Internet Explorer 8, 9 of 10 zijn een gemakkelijke prooi geworden voor hackers. Microsoft stopte immers de support voor de oudere versies dan IE 11, waardoor die gebruikers niet langer veiligheidsupdates ontvangen. Geschat wordt dat nog 340 miljoen mensen versie 8, 9 of 10 gebruiken. Ook de uitgevers van website CMS zoals Drupal, WordPress en Magento waarschuwen al langer dat oude Internet Explorer browsers een oorzaak zijn van problemen op vlak van functionaliteit en beveiliging.

Het marktaandeel van Internet Explorer bedraagt op dit moment maar liefst 57%. Potentieel te over dus voor malafiede hackers. Die verzamelden een schat aan informatie over de kwetsbaarheden van de oudere systemen. Grote incidenten werden nog niet gesignaleerd.  Afwachten? Best niet. Beter voorkomen dan genezen. Schakel asap over naar een recente – betere – veiligere – versie.

Voor meer informatie kun je hier terecht.