Reclame Dood of Levend

Dat is meteen ook de titel van het nieuwste boek van Fons Van Dyck. De marketinggoeroe van Think BBDO.

“Reclame zoals we die vandaag kennen, is uitgewerkt. Het is tijd voor een nieuw reclametijdperk. Hoe dat eruit zal zien, is nog onzeker”, vertelde Van Dyck in een interview in De Standaard (11-12/05/2013).

In zijn boek vertelt hij over de bedreigingen waarmee reclame en traditionele media mee te maken krijgen. Hij is ook zo vriendelijk geweest om mogelijke oplossingen en uitdagingen mee te geven. Zo is er alvast een eerste aanzet tot ‘the big change of advertising’.

Fons Van Dyck schreef dit boek omdat er zeer veel vraag naar was. Het boek moet duidelijkheid scheppen in de chaos waar reclamemakers en marketeers zich momenteel in bevinden.

Greetje Demuelenaere van comma, merkenmarketeers is het volledig eens met Van Dyck:
“Met Comma, merkenmarketeers anticiperen we al enkele jaren op dit probleem. Wij willen authentieke waarde creëren rond het merk. Aan de hand van ons merkenmodel brengen wij merken eerst nauwgezet in kaart. Zo kunnen we zeer klantgericht te werk gaan. De bedoeling is om de persoonlijkheid en de waarden waarvoor de klant staat ook effectief uit te stralen. Pas in laatste instantie denken we aan advertising”.

Lees het volledige artikel met enkele tips and tricks hier.