Radioland in kaart gebracht

Dat Radio 2 de sterkste stijger is, bleek uit de onderzoekresultaten van het CIM Radio-onderzoek van de eerste golf van 2013. Dit onderzoek bracht het luistergedrag van de Belgen in kaart voor de periode van 5 januari tot en met 6 april 2013.

Radio 2, de grootste familie van Vlaanderen, bereikt dagelijks ongeveer 1.376.000 luisteraars. Dat zijn er 100.000 meer dan bij het vorige radio-onderzoek. Op hun kerndoelgroep van mensen tussen de 30 en 59 jaar hebben zij het grootste marktaandeel in handen van maar liefst 23,1%.

Niet alleen Radio 2, maar ook de andere VRT-radionetten scoorden goed op de test. Samen vormen deze VRT-zenders een sterke leider ten opzichte van de andere zenders in radioland.

Bent u op zoek naar een geschikt combinatiepakket voor uw mediaplan? Dan moet u zeker de SuperSelexy pakketten van de VAR overwegen. Uit het onderzoek bleek dat deze zeer populair en effectief zijn.

Onderschat al deze cijfers niet! Ondanks de vele geruchten blijft radio een sterk medium78,2% van alle Vlamingen 12+ luistert dagelijks naar de radio. Op weekbasis loopt dit op tot 91,3%.

Als dat geen overtuigende resultaten zijn!

Bekijk het uitgebreide cijfermateriaal en lees het originele artikel.