One pagers

sterker dan je dacht

Websites met één pagina. Het klinkt misschien wat povertjes. Maar ze kunnen een krachtig online instrument zijn met een aantal sterke troeven. Als je ze bovendien in Drupal ontwikkeld, dan worden ze echt interessant. Check it out. We resumeerden op één velletje wat je weten moet.

Online zijn met je verhaal is niet meer weg te denken. Sites met slechts één pagina zijn een budgetvriendelijke manier om een kernboodschap te communiceren. Koppel er een call to action aan en je krijgt een interactieve tool. Weinig ruimte betekent uiteraard dat we de aandacht moeten richten op de essentie.

De SPI (Single Page Interface) heeft het voordeel dat de gebruiker een vlotte ervaring heeft. Dit soort websites worden met de dag populairder. Logisch: ze werken echt.

De ‘user experience’ is goed, omdat er weinig genavigeerd moet worden. De content is klaar en duidelijk. Er is weinig kans dat men verdwaald op je site. Een ander pluspunt is de directheid, zowel voor jezelf als voor de bezoeker. Je kan direct en specifiek communiceren. Bovendien focust een onepager op kwaliteit en niet op kwantiteit. Dit zorgt ervoor dat je bezoeker aandachtiger is, met beter resultaat als gevolg. Een ander punt is de Google ranking. De ranking zal gebeuren op de volledige site, vermits er slechts één pagina is. Dit kan leiden tot een hogere traffic, met als gevolg een betere ranking.

Onepagers zijn interessant voor multimerken. Voor de Chinoh Group werd de nieuwe merkenstructuur ondersteunt met onepagers. De hoofdsite van Chinoh met de gebruiksvriendelijke webshop blijft bestaan, voortaan met het logo Chinoh Essentiel. In een onepager chinohgroup.be wordt de basisstructuur van de groep uitgelegd. Hierop staan de links naar alle andere onepagers, elk met hun eigen essenties: Chinoh EssentielSimply DIDBEcolinaPixies.
Het mega-voordeel is dat we op die manier zeer duidelijk kunnen communiceren rond een relatief complex gegeven. Voor elk merk kunnen we stilstaan bij de kern. Iedere pagina bevat ook een call-to-action, wat een manier is om de lead generation te verbreden.

De onepagers werden ontwikkeld in Drupal. Op die manier zijn ze responsive en dus op alle devices goed weergegeven. Drupal heeft ook het interessante voordeel dat er verder kan gebouwd worden aan de site. Eigen webshop? Nieuwe functionaliteit? Meer pagina’s? Geen probleem!

Het spreekt voor zich dat een onepager afhangt van de inhoud die je kwijt wil en de functionaliteit die je site moet hebben. Onze belangrijkste boodschap: een site met één pagina is niet per definitie een zwakke tool. Integendeel, tenminste als er aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt.

Kortverhaal, novelle of lijvige webroman?
Mail Wouter voor de aanzet van jouw webstory: wouter@merkenmarketeers.be