Nieuwe huisstijl voor de gigant Philips

Het Nederlandse bedrijf en gigant Philips vond het tijd om terug ‘hip’ te zijn. Onlangs kwamen ze met een nieuw logo (in feite een herintroductie van hun oud logo) en een nieuwe slogan naar buiten. Dit alles gaat gepaard met een nieuwe merkpositionering.

Hun vorig logo kent iedereen wel. Simpel en standvastig, enkel de naam wordt gebruikt. Voor het nieuwe logo is men teruggekeerd naar het nog eerdere logo: het schildembleem. Een update van dit oude logo, gaf hen een nieuw en innovatief logo. De naam blijft in hetzelfde lettertype en de blauwe kleur die aan Philips gekoppeld wordt, wordt in het nieuwe logo ook overgenomen.

De slogan van Philips veranderde al meermaals: in 2004 lieten ze de slogan “Let’s make things better” varen en gingen over naar “Sens and Simplicity”. Nu is deze slogan “Innovation and you”. Hiermee wil Philips als volgt gezien worden: ” Als een toonaangevend technologiebedrijf met meer ondernemerszin en flexibiliteit, gericht op gezondheidszorg, verlichting, en gezondheid en welzijn van consumenten”.

Ook hun Facebookpagina kreeg een update. Alle kanalen worden op die manier optimaal gebruikt.