NAV Architectencongres

Integraal ruimte scheppen!

NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, is de grootste beroepsfederatie van architecten in Vlaanderen met 2.700 leden. comma kreeg de opdracht om voor de tweede editie van hun Architectencongres een concept te bedenken en dit te vertalen naar een affiche, een uitnodiging en advertenties.

Op het vlak van de beschikbare leefruimte zal de Vlaamse horizon binnen pakweg 20 jaar drastisch veranderen. De te verwachten bevolkingsgroei is spectaculair. Het nadenken over nieuwe manieren van wonen is dan ook al langer dan vandaag aan de gang. Welke perspectieven biedt de toekomst? Dat was de hamvraag van het congres.

comma koos voor een ‘architecturale’ benadering met aandacht voor kleur, geometrische vormen, functioneel wit en een strakke typografie. Geel was hierbij de dragende kleur. De gegroepeerde volumes in de visual refereren naar woningen, urbanisme, etc. Het grondvlak met de stippen schept een link met architecturale ontwerpen en plantekeningen. Op het congres zelf werden gele volumes geïnstalleerd, waardoor er een consistente ‘totaal ‘communicatie ontstond rond het congres.

De respons was bijzonder goed. Heel wat geïnteresseerden schreven zich in en namen deel aan dit toonaangevende congres. De commentaren waren lovend over de hele lijn.

Ook jouw project kunnen we onderbouwen met een resultaatgerichte, creatieve insteek. Mail Lore via lore@merkenmarketeers.be.