LOBSTAR

Een nieuwe ster aan het gin-firmament.

Sterrenchef Kristof Marrannes van Ter Leepe uit Zedelgem (één Michelinster) lanceerde recent een gin die nergens ter wereld zijn gelijke kent.
Een gin op basis van… kreeft!

comma bedacht de naam en ontwierp het etiket.

Ooit was de naam zo generiek als pakweg ‘bier’. Tot de gin-rage de kop op stak en niemand nog genoegen nam met een anonieme doorsnee gin tonic. Er wordt vandaag gedegusteerd dat het een lieve lust is. Parfums, aroma’s, botanicals,… Peper, rozenblaadjes, citrus, kardemon, bergamot,… en nieuw in de lijst: de typische neus van bisque met een evenwichtige marine smaak en frisse toetsen van citoengras en peterselie. Chef Marrennes ging op zoek naar een ‘spirit’ die naadloos aansloot bij zijn kreeftenbereidingen. Dit gedurfd staaltje ‘foodpairing’ werkte zich in een mum van tijd in de schijnwerpers.

De ‘first premium marine gin’ kreeg de naam ‘Lobstar’. Lobster (kreeft), de Michelinster (star), een nieuwe ster die furore maakt in Ginnywood… Comma ontwierp verschillende etiketten en stelde ook diverse flessen voor. Chef Marrannes koos het ontwerp met de gravure, de heldere typografie, met donkerblauw & rozerood als hoofdkleuren. Voor de fles ging de voorkeur naar de strakke, ronde vorm.