…in de vingers !

comma positioneert het Zorgbedrijf Roeselare

Waar denk jij aan als de naam ‘OCMW Roeselare’ valt? Aan het halsstarrige cliché van de financiële zorgverlener? Aan de uitgebreide waaier aan kwalitatieve dienst-, hulp- en zorgverlening? comma dacht mee over de introductie van Zorgbedrijf Roeselare.

De naam OCMW associëren velen reflexmatig met financiële zorgverlening. Het is een belangrijk, maar proportioneel klein facet van de activiteiten van het OCMW Roeselare. Ongeveer 760 medewerkers garanderen dag na na dag een excellente kind-, thuis- en ouderenzorg die voor ‘alle’ Roeselaarse burgers toegankelijk is.

Sinds 1 januari 2015 werden alle openbare zorgdiensten ondergebracht in een autonome en verzelfstandigde organisatie: Zorgbedrijf Roeselare. Deze verzelfstandiging is de logische stap naar een toekomstgerichte organisatiecultuur: efficiënt, alert en dynamisch.
In de aanloop naar dit belangrijk moment zat comma rond de tafel met een ploeg decisiemakers. We werkten een merkenmodel uit om Zorgbedrijf Roeselare correct te positioneren. We dachten na over de manier waarop we visueel en inhoudelijk zouden communiceren, zowel intern als extern. Kapstok werd de mensgerichte hands-on mentaliteit en de drie pijlers kind-, thuis- en ouderenzorg. “wij hebben jouw zorg in onze vingers” werd de centrale slogan. Visueel werd gewerkt met sympathieke ‘finger smileys’.

Dit resulteerde in een brede waaier van communicatietools. Intern werden de medewerkers warm gemaakt voor de switch met een teasende stickerpuzzel, 4 weken lang op 27 locaties, telkens 1 stukje meer zichtbaar.

E-mail banners om de nieuwsgierigheid te prikkelen, infosessies met een sprekende PowerPoint presentatie,… Voor de externe communicatie werden stickertjes met een kwaliteitslabel ontwikkeld. Hierop ook de URL die in een notendop uitlegt wat het zorgbedrijf is. Verder ook nog affiches, flyers, websitebanners, roll-up banners, rekruteringsadvertenties en -affiches, T-shirts,…

Meer over Zorgbedrijf Roeselare vind je op http://www.zbroeselare.be/ocmw-zorgbedrijf-roeselare.

Vragen rond Brand Strategy? Een concrete opdracht in het verschiet? Contacteer greetje@merkenmarketeers.be.

comma is een erkend dienstverlener KMO-portefeuille.