hypotheek.winkel goes Facebook

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat een goede Facebookstrategie voor bedrijven in het digitale tijdperk van vandaag onmisbaar is. Facebook doet er dan ook alles aan om bedrijven de mogelijkheden te bieden die het best bij hun omvang passen. Zo kunnen bedrijven die verschillende vestigingen tellen – zoals hypotheek.winkel – een heuse Facebookstructuur opzetten.

Niet alleen zijn globale bedrijven als Starbucks en McDonald’s er op kleine schaal al mee bezig, ook Belgische bedrijven als hypotheek.winkel vinden hun weg naar een grotere Facebookstructuur.

Met de locatiestructuur op Facebook kun je als bedrijf gemakkelijk alle filialen beheren en met elkaar verbinden. Met een simpele muisklik kunnen de afzonderlijke pagina’s bewerkt worden of kun je een nieuwe locatie toevoegen aan de structuur. En dat allemaal vanaf één centrale pagina. Handig, toch?

We weten ondertussen allemaal wel al dat internetgebruik op mobiele toestellen aan een grote opmars bezig is. En daar speelt de locatiestructuur handig op in. Wanneer mobiele gebruikers je bedrijfsnaam op Facebook intikken en op je globale pagina terechtkomen, vinden ze meteen hun weg naar het filiaal dat het dichtst bij hen in de buurt is.

We zetten voor jou even alle voordelen van de locatiestructuur op Facebook op een rijtje:

– Gemakkelijk Facebookpagina’s maken voor alle filialen. Vanuit één centraal punt maak je gemakkelijk locatiepagina’s voor al je filialen. Of het er nu tien zijn of vijftig.

– Ingebouwde kaart en locatiezoeker. Zet je een locatiestructuur op, dan maakt Facebook automatisch een ingebouwde kaart op met alle locaties, die te vinden is via de ‘locaties’-tab. Bezoekers kunnen dan gemakkelijk een filiaal opzoeken of terugvinden.

– Watervalsysteem voor foto’s. Dit is een enorm groot voordeel van de locatiestructuur. Zowel de profielfoto als de omslagfoto van de globale pagina worden doorgestuurd naar alle locatiepagina’s. Verander je dus één van de twee, dan wijzigt die op alle pagina’s in je structuur. Voordeel: consistente branding van je merk.

– Opgetelde check-ins. Checkt een bezoeker via Facebook in bij één van de locatiepagina’s, dan verschijnt dat ook op de globale pagina. De check-ins van alle locaties of filialen worden daar opgeteld in één cijfer.

– Blijf beheerder van alle pagina’s. Als beheerder van de globale pagina, ben je sowieso beheerder van alle locatiepagina’s. Op die manier beslis je zelf wie je beheerder maakt van elk filiaal.

hypotheek.winkel was alvast overtuigd van de talrijke voordelen. En dus zijn alle 50 filialen nu op Facebook terug te vinden. Ze startten from scratch met de globale pagina en dankzij hun strategische communicatie hebben ze nu, na een grote maand, niet minder dan 650 likes verzameld!

Wil je graag meer weten of zelf een dergelijke locatiestructuur opzetten voor je bedrijf of merk? Contacteer dan Greetje Demuelenaere op greetje@merkenmarketeers.be!