Het doel van een website is om bezoekers aan te trekken. Dat gebeurt uiteraard niet vanzelf. Vaak is het niet evident om meer traffic te genereren, daarom geven we jullie 8 tips die voor meer bezoekers zullen zorgen op jullie website.

social media

Social media is het ideale platform om stukken vanop uw website te promoten. Plaats knoppen op uw site waarmee bezoekers uw content onmiddellijk kunnen delen via sociale media. Probeer zo veel mogelijk te linken vanuit de social media naar uw website.

SEO

Seo ligt mee aan de basis van een succesvolle website. Met seo maakt u de website toegankelijker voor bezoekers en zoekmachines. Om goed vindbaar te zijn is het belangrijk om SEO-gerichte content te schrijven. Doe een zoekwoordenonderzoek en een zoekmachine optimalisatie voor elk stukje content dat u schrijft.

SEA

Niemand wil met zijn website op de 2e pagina van Google verschijnen, want 70% van de internetsurfers kijkt niet verder dan de eerste 4 zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om te adverteren met Google Adwords. Op die manier verschijnt uw website op de 1e pagina.

Doelgroepgericht

Veel bezoekers op uw website hebben is leuk, maar als het geen kwalitatieve bezoekers zijn hebt u er niet veel aan. U wilt mensen die actie ondergaan op uw website. Gebruik Google Analytics om uit te zoeken wie uw bezoekers zijn.

Stel ook doelen in via Google Analytics en meet het resultaat. Op die manier krijgt u inzichten in wat werkt en wat niet.

Automatische handtekening

E-mails kunt u ondertekenen met een standaardgroet. Wat veel interessanter is, is een automatische handtekening met daarin een directe link naar uw website en social media accounts. Elk contactmoment is een kans dat er aandacht gaat naar uw website.

Gebruiksvriendelijkheid

Als u uw website logisch ingedeeld en gebruiksvriendelijk maakt, dan is de kans groter dat er bezoekers komen en blijven terugkomen. Besteed hier aandacht aan en zorg dat bezoekers niet verdwalen op uw website.

Up to date

Een website mag nooit stilvallen. Het is belangrijk dat er regelmatig updates gebeuren die zichtbaar zijn voor de bezoekers. Plaats bijvoorbeeld vernieuwende content, schrijf een blogartikel, of plaats nieuwe foto’s. Op die manier krijgen bezoekers de indruk dat de website leeft.

Video

Video blijft in opmars. Ook hier liggen kansen om meer bezoekers te genereren. Bewegende beelden en video’s spreken aan bij bezoekers. Alle aandacht gaat hiernaar op de site. Maak een corporate movie of testimonials en plaats die op de homepagina. Laat het professioneel ogen. Het kost heel wat geld, maar kwaliteit gaat boven alles.