Ginger Gina, Highland cattle,

CU29 is een nieuwe collectie van lichtontwikkelaar en -producent TAL. De lancering van deze collectie in rood koper gebruikten we om de Facebookpagina op een creatieve manier een boost te geven.

Dat TAL – Technical Architectural Lighting – een nieuwe collectie heeft uitgebracht kon je in een vroegere editie van de e-comma lezen. Jawel, deze waarvoor we de naam bedachten, het logo ontwierpen, etc. CU29, verwijzend naar het element koper in de tabel van Mendeljev, remember?

We ontwikkelden een Facebook-actie rond de CU29. Target: in een korte periode de likes van de TAL-pagina een duwtje in de rug geven, met 500 likes als streefdoel. Hiervoor organiseerden we een ‘Photo Contest’ waar Facebook-gebruikers hun foto’s konden opladen met een ‘reddish’ tintje. Inzet van de wedstrijd: het winnen van een CU29 product en de kans om te figureren in de CU29-campagne.

De actie werd op ‘storysioneel’ vlak ondersteund. Een teaser rond de contest, een call to action, Facebooksad’s and so on (yes, it was in English). Mission accomplished! De 500 likes zijn binnen!

Voor vragen omtrent sterke verhalen (because it’s all about storytelling nowadays): lore@merkenmarketeers.be.