Flemish Tradition

about brands and labels

Demuynck is een fabrikant van hoogwaardige zitmeubelen. Reeds 2 generaties lang worden die op een ambachtelijke manier door vakbekwame medewerkers manueel geassembleerd. comma zocht samen met de klant naar de passende ‘branding’ strategie voor deze topproducten.

Met onze brand tool gingen we op zoek naar de identiteit van de diensten / producten. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de producten van Demuynck geliefd zijn bij mensen die op zoek zijn naar een ‘echte salon’. Daarom koos men vroeger voor een zetel van Demuynck. En voor diezelfde wetenschap, namelijk een sterke zetel, gemaakt volgens de regels van de kunst, met de beste materialen, al dan niet op maat, kiest men ook vandaag voor een zetel uit de ateliers van Demuynck. Vermits Demuynck ook modellen fabriceert onder private label werd besloten om niet uit te pakken met Demuynck of een nieuw merk. Om de anders zo anonieme kwaliteit een herkenbaar gezicht te geven, werd een keurmerk gecreërd: Flemish Tradition – The Label of High Quality Craftmanship. De nadruk ligt op het vakmanschap, de aantoonbare kwaliteit van elementen als het leder, de no-sag veren, e.d.m.

Voor het kwaliteitslabel werd een hedendaags logo ontwikkeld dat aansluiting vindt bij de ervaring en de knowhow. We ontwierpen een discreet labeltje om aan de zetels te bevestigen. Daarnaast werd vormgegeven (in woord en beeld) aan POS materiaal: een kleine brochure, een garantiecertificaat, een artisanaal stalenboek voor de bekleding, sfeerbrengende frames,… Zie je binnenkort een Flemish Tradition label? Dan kunnen we je verzekeren dat je met een ‘echt’ duurzaam, met de hand gemaakt klasseproduct te maken hebt!

Gebrand om je dienst of product te ‘branden’? Contacteer Greetje via greetje@merkenmarketeers.be