Facebook Lead Ads

Een gloednieuwe advertentievorm op Facebook.

Lead Ads werden in eerste instantie gelanceerd om mobiele ‘lead generation’ campagnes te faciliteren. Voor de Leads er waren, kwamen de personen die via hun smartphone reageerden op een advertentie met een call-to-action (bv. om zich in te schrijven) terecht op de website van de adverteerder. Het invullen van een formulier op de website via smartphone was vaak een moeilijke, vervelende klus. Lead Ads vergemakkelijkten de klus.

Facebook Lead Ads zorgen ervoor dat je bij het klikken op de call-to-action button (bv. verzend – suscribe – submit – apply – etc…) naar een scherm gaat waar je naam en e-mailadres reeds ingevuld zijn (Facebook gekoppeld). Een druk op de knop en je gegevens vertrekken meteen naar de adverteerder, zonder via zijn website te moeten passeren.

Adverteerders kunnen bovendien nog andere info vragen (bv. naam, telefoon, demografische gegevens, werkgerelateerde info,…). De adverteerder kan zelf antwoordmogelijkheden opgeven. Hij kan ook maximaal drie eigen vragen formuleren.
Deze nieuwe manier van adverteren verlaagt aanzienlijk de drempel om je gegevens achter te laten. Het zou dus kunnen betekenen dat de te bereiken doelgroep sneller zal reageren op de call-to-action.

Lead Ads kunnen momenteel enkel aangemaakt worden met de Facebook Power editor via Google Chrome.
Extra’s die er aankomen: CRM integratie, uitbreiding van de toepassing naar mobiel en desktop, Lead Ads met video, Lead Ads met Carousel (slideshow van producten).

Geef je merk een krachtige online presence. Contacteer wouter@merkenmarketeers.be