Er beweegt wat in Boezinge!

Schrijnwerkbedrijf Vanderjeugt ging samen met comma op zoek naar een gepaste strategie voor de communicatie rond hun gerenommeerd vakmanschap en hun groeiende ‘new business’ als producent van uitmuntende houten ramen en deuren.

Over de image switch van Vanderjeugt berichtten we reeds eerder. Hiervoor ontwikkelden we een nieuw logo, baseline, storytelling, website, in & outstore, website, belettering wagenpark,…

Naast een betere positionering van de schrijnwerkerij dachten we samen met de zaakvoerders na over de strategie voor hun activiteiten als producent en leverancier van houten ramen en deuren.

Het werd duidelijk dat we beide niche-activiteiten duidelijk naast elkaar moesten positioneren. Schrijnwerken Vanderjeugt is een gekende lokale speler met meer dan 85 jaar ervaring. Met hun familiale traditie, zin voor perfectie en mega-vakkennis onderscheiden ze zich van de conculega’s in de streek.

Deze sterke kennis van de stiel maakt uiteraard dat ze als geen ander weten hoe je perfect duurzame houten ramen en deuren fabriceert. Maar deze traditie is eerder een sterke troef dan een echt scharnierpunt. Hun productie unit is vooruitstrevend. De moderne processen zijn gericht op een feilloos resultaat over de hele lijn.
Bovendien bestaat de primaire doelgroep uit installateurs. Daarom wilden we geen directe link met de schrijnwerkerij Vanderjeugt.

Creatief-strategisch gingen we voor een actuele benadering, met het hoofdaccent op de B-2-B doelgroep en de mogelijkheid om de B-2-C content – via de installateur – tot bij de eindconsument te brengen.

Uit een resem naamvoorstellen kwam “BOOZWOOD” als favoriet naar voor. Een onderscheidende naam, ver van de clichés uit de wereld van deuren en ramen.

Vervolgens werd het logo ontwikkeld. De keuze viel op een strak, gevat logo met een hoge herkenbaarheidsfactor. Simultaan werd een ‘zuurstofrijke’ huisstijl uitgezet die een draagvlak vormt voor de verdere uitrol van de communicatie: presentatiemap, productfiches, consumentenfolder, fotografie, belettering voertuigen, showroom, website www.boozwood.be, …

Een creatief-strategische boost voor je dienst of product?

Mail Greetje: greetje@merkenmarketeers.be