Drupal 8 is er!

Driewerf hoera

Drupal 8 is er! Een heus feest voor de webexperts onder ons, een groot vraagteken voor de modale man. Wat is nu die Drupal 8 en wat maakt het zo speciaal? Wij leggen het even voor je uit.

Drupal is een Belgisch – jawel! – CMS-systeem, oftewel een Content Managing Systeem. Een vaag begrip voor wie niet in de webwereld thuis is. Eigenlijk komt het erop neer dat je met Drupal je eigen website kunt bouwen, van een simpele tot een zeer professionele. Heel wat van de meest bezochte en complexe sites ter wereld draaien op Drupal, samen goed voor meer dan een miljoen websites. Het is dan ook een systeem met enorm veel mogelijkheden, niets dan voordelen, toch?

Eind 2014 werd de eerste betaversie van Drupal 8 gereleased. En in november 2015 was het zo ver: Drupal 8 was officieel geboren. Voor zij die niet weten wat een betaversie is: concreet wil dat zeggen dat een beperkte groep gebruikers een bepaald programma uittest. Zij geven dan hun feedback en de foutjes worden uit het systeem gehaald. Daarna komt een zogenaamde ‘release candidate’, waar alle ‘bugs’ uitgehaald werden, en wanneer die minimaal twee weken zonder foutjes draait, is ie klaar voor zijn release!

De features van Drupal 8:

Volledig mobiel systeem. Drupal is vanaf nu volledig responsive. Even content aanpassen via je mobiele telefoon of tablet: het loopt nu als een gieter!

Mulitilingual. Wie ooit in Drupal een website bouwde die in meerdere talen beschikbaar moest zijn, weet dat het enorm omslachtig was. Drupal 8 maakt het dan ook mogelijk met enkele modules verschillende talen op te zetten.

Betere gebruikservaring. De gebruiksvriendelijkheid is er in Drupal 8 enorm op vooruitgegaan. Opleidingen voor onze websites zullen dan ook veel vlotter verlopen, en dat betekent alleen maar meer voordelen voor onze klanten!

En nog veel meer. Omdat het voor velen moeilijke materie is, gaan we je de details besparen. Het komt er eigenlijk op neer dat het systeem om de back-end én front-end van je website te veranderen, nu veel gemakkelijker gebouwd is. Hoera!

Meer weten over hoe wij jouw website kunnen bouwen? Contacteer snel wouter@merkenmarketeers.be!