De sociale media, wat als ze toen al bestonden?

LinkedIn, Google+, Facebook, Pinterest, Instagram,… Het regent precies met nieuwe social media sites. Allemaal voor een andere specifieke doelgroep, maar telkens met een gelijkaardig doel: delen. LinkedIn richt zich op de professionele markt, Facebook op alles en iedereen dat dingen uit het leven wenst te delen, Pinterest richt zich dan weer meer tot de vrouwen die een wenslijstje online maken van wat ze graag willen.

Tips voor u als bedrijf omtrent al deze social media? Clo Willaerts formuleerde het zo op het Ondernemerscongres:

1) be findable

2) be likeable

3) be shareable

Daarnaast deelde ze haar geheim hoe ze zo actief kan blijven als drukbezet persoon op de verschillende social media: “Als ondernemer verliezen we toch heel wat tijd wanneer we 4 pagina’s actief dienen te houden?”. Wel: daarvoor bestaat er – hoe kunt u het raden- een app.

Instagram, dat is toch iets specifieks. Instagram is in het leven geroepen voor online photosharing en videosharing op sociale netwerken. Er kan zeer eenvoudig een foto genomen worden, bewerkt worden en hop hij vliegt op Facebook en/of Twitter en/of Pinterest en/of … De Instagramstijl speelt in op de retro-trend. De foto is vierkant van vorm, wat doet denken aan de polaroids van vroeger.

Instagram is opgestart in 2010, maar wat als dit allemaal al bestond toen historische momenten plaatsvonden? Enkele social media-gebruikers simuleerden dit.