De snelste weg naar werk?

LEERTIJD van Syntra Vlaanderen!

Syntra Vlaanderen inviteerde een aantal bureaus voor een pitch voor een campagne rond LEERTIJD. Leercontract, werken en leren,… Waar denk je dan aan? Doe even de test. comma deed het ook en kreeg het aangename nieuws dat het zijn schouders mocht zetten onder de ontwikkeling van de campagne.

Werken en leren heeft niet het imago dat het verdient. Het is een unieke weg voor jongeren tussen 15 en 25 om aan hun toekomst te timmeren. 4 dagen per week – betaald – het vak leren in het bedrijf. 1 dag per week met de collega-leertijdjongeren relevante lessen volgen op de Syntra-campus. Voor maar liefst 9 op de 10 jongeren mondt het Leertijd-traject met Syntra uit, in een effectieve job. In tijden waar iedereen de mond vol heeft van jeugdwerkloosheid, leek het ons evident om “de snelste weg naar werk” in de kijker te plaatsen. Een doorstroom van 90% is niet niks. Bovendien is het een bijzonder motiverend argument voor alle betrokken partijen. Jongeren die liever de handen uit de mouwen steken dan over de boeken te hangen, weten dat er een weg bestaat met toekomstperspectief. Ook ouders gaan beseffen dat Leertijd een volwaardig alternatief is voor de schoolbank waar dochter- of zoonlief niet tuk op is. Tenslotte zijn ook steeds meer Leertijd-bedrijven overtuigd van deze leerformule. Het is een prima manier om potentiële nieuwe medewerkers ‘on the job’ op te leiden die over de ‘juiste skills’ en ‘attitudes’ beschikken.

Naast het strategische luik, zorgde comma voor een passend logo: jong, onschools, met een speelse ernst. Hieruit vloeide een heldere, frisse huisstijl. Voor de visuele storytelling werden drie Leertijd-modellen tussen 15 en 25 in filmaffiche-stijl gefotografeerd als helden van hun eigen story. Het camerastandpunt zorgt voor een filmaffiche-achtige sfeer. Op één van de beelden poseren ze met hun ‘beroepswapens’ op fancy rijwielen die bij hun leeftijd aansluiten: een mega-coole gouden bike, een scooter en een beest van een motorfiets. De snelste weg naar werk, toch? Ook online werd gezocht naar een juiste benadering. Kernwoorden voor de site: visueel aantrekkelijk, onschools, zeer gestructureerd, vlot navigeerbaar, informatief, prioritair gericht op de jongeren, met ruimte voor de andere betrokken doelgroepen (leertijdbedrijven, ouders,…). Met het zoeksysteem op de site kan de bezoeker vlot navigeren met trefwoorden. www.leertijd.be