comma, merkenmarketeers waarschuwt voor dubieuze .com-verkopers

Enkele klanten van comma, merkenmarketeers werden recentelijk gecontacteerd door een bedenkelijk Nederlands bedrijf, dat het niet zo nauw neemt met de grenzen van het fatsoen op vlak van verkoopstechnieken. De ondernemingen werden stuk voor stuk onder druk gezet om de .com versie van hun website via het Nederlandse bedrijf te registreren.

Telkens was het verhaal hetzelfde. Het Nederlandse bedrijf belde op met de melding dat een derde bedrijf interesse zou hebben om de .com domeinnaam van het Vlaamse bedrijf te registreren. Het Nederlandse bedrijf was zo vriendelijk om de Vlaamse bedrijven hiervan op de hoogte te brengen en hen de kans te geven om zelf dit domein te registreren. Terstond ontvingen de bedrijven in kwestie hiervoor een factuur, zonder ooit bevestiging voor een bestelling te hebben gegeven. Op die factuur staat dan in kleine letters vermeld dat deze ook als opdrachtbevestiging geldt. Enig opzoekingswerk toonde aan dat het bedrijf, met zetel in Groningen, in de hele Benelux en ook in Frankrijk actief is.

Naast enkele klanten, kwam ook het ondernemersnetwerk VOKA West-Vlaanderen, met deze problematiek te rade bij het communicatie- en marketingbureau comma, merkenmarketeers. Comma raadt alle ondernemingen die met gelijkaardige praktijken te maken krijgen aan om uiterst voorzichtig te zijn. Dergelijke fraude is al lang geen nieuw fenomeen meer en de meeste bedrijven komen er vroeg of laat wel eens mee in contact. Op zich doet het bedrijf in kwestie niets illegaals, maar je kan je toch vragen stellen bij de agressieve verkoopstechnieken die ze hanteren. Comma vraagt bedrijven die hiermee te maken krijgen om niets te ondertekenen en nooit zomaar iets te betalen waarvan men niet zeker is of men het wel zelf bestelde. Bedrijven die toch in de val gelopen zouden zijn, dienen dit zo snel mogelijk aan de bevoegde autoriteiten te melden.

Lees hier het artikel hierover in Het Nieuwsblad.