CIM cijfers onderzoeksgolf 3: radio nog steeds belangrijk!

Begin februari 2014 werden de onderszoeksresultaten van de studie van CIM de wereld in gestuurd. Het luistergedrag van radioluisteraars wordt voor 4 maanden in kaart gebracht (eind augustus tot eind december 2013). Een belangrijke vaststelling uit het onderzoek is dat radio ook bij jongeren en jonge gezinnen populair is.

In de resultaten van het onderzoek, kwamen volgende zaken naar voor:

“Niet minder dan 76,9% van alle Vlamingen ouder dan 12 luistert dagelijks naar de radio. Bij jongeren (12-24-jarigen) blijft radio zijn aantrekkingskracht behouden en stijgt het dagbereik tot 70,1%. Op weekbasis loopt dit zelfs op tot 90,8%.

Bij gezinnen met kinderen zit het medium radio in de lift. 78,5% van de gezinnen met kinderen luistert dagelijks naar de radio, op weekbasis is dit 93,3%.

Het succes van radio weerspiegelt zich eveneens op het vlak van de radio-investeringen. Die zijn het afgelopen jaar met 4% gegroeid, terwijl de totale reclamebestedingen gemiddeld slechts met 2% toenamen (Nielsen MDB, januari-december 2013, nationaal).”

Daarnaast werden er belangrijke vaststelling gedaan omtrent Radio 1. De kerndoelgroep van Radio 1 zijn 30-plussers (uit de sociale groepen 1 tot en met 3). Deze luisterdoelgroep steeg met liefst 30,9%! Daarnaast blijft Radio 1 zijn positie behouden als belangrijkste radiozender voor de business-luisteraars.

Radio 2 blijft zijn positie behouden met ruim 1,2 miljoen luisteraars. Studio Brussel daarentegen klopt af op respectievelijk 25,1% en 20,7% marktaandeel. De doelgroep van Studio Brussel is van 18 tot 54 jaar. Dit is ook de doelgroep van MNM waar zij een marktaandeel van 16,5% behalen. In de leeftijdsgroepen van 12 tot 24 jaar kent MNM een stijging.

Meer resultaten? Het volledige verslag kan gelezen worden in het persbericht.

Benieuwd wat u kan met een radiocampagne? Neem dan gerust contact op met greetje@merkenmarketeers.be en we bekijken het samen!