CIM-cijfers ondersteunen mediaplan

Om uw media- of communicatieplan op maat uit te werken, houdt comma, merkenmarketeers onder andere de CIM-cijfers (Centrum voor informatie over de media) nauwgezet in het oog. Deze geven een duidelijk beeld over de doelgroep, het bereik en de prijs-kwaliteitverhouding van de verschillende radiozenders in Belgiƫ.

Uit het CIM Radio-onderzoek – eerste golf 2013 – blijkt dat Radio 2 nog steeds de sterkste stijger blijft. Dagelijks bereikt de grootste familie van Vlaanderen ongeveer 1.376.000 luisteraars. Ook de andere VRT-radionetten scoorden goed op de test. Samen vormen deze VRT-zenders een sterke leider ten opzichte van de andere zenders in radioland.

Zo hebben wij voor elektrozaak Exellent, een van onze vaste klanten, al heel wat sterke radiocampagnes gelanceerd. Hierbij kozen we steevast om aanwezig te zijn op de VRT-netten. Door de diversiteit aan verschillende radiozenders konden we zo een zeer brede doelgroep aanspreken. Omdat Exellent een elektroketen is waar zowel jong als oud terecht kan, was dit voor hen de beste keuze.

Bent u op zoek naar een geschikt combinatiepakket voor uw mediaplan? Wij helpen u graag. Informeer vrijblijvend bij valentine@merkenmarketeers.be.