Chinohlogie

Chinoh’s merkenlogica

Chinoh begon als groothandel in manden en decoratiemateriaal aan een florerende business. De firma importeert sinds 1972 rieten manden uit het Verre Oosten. Chinoh bouwde een sterke reputatie uit als leverancier van geschenkmanden, geschenkverpakkingen, bloempotten en decoratiemateriaal in een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Het aanbod groeide gestaag. Onlangs deden nieuwe nicheproducten en diensten hun intrede. comma boog zich samen met Chinoh over de merkenarchitectuur. Dit resulteerde in merkenapproach, storytelling en digital branding.

Één vlag kan nog moeilijk nog de hele lading dekken. Chinoh is immers veel meer geworden dan de mandenspecialist. De focus werd breder en onlangs kwamen er unieke productgroepen bij. Wat, wie, waar, op welk niveau waren de hamvragen om tot een duidelijke en werkbare structuur te komen.

CHINOH_scherm_0Op het hoogste niveau vinden we voortaan de
Chinoh Group. De Chinoh Group overkoepelt vijf merken. www.chinohgroup.be

Chinoh Essentiel is het merk waaronder Chinoh zijn basisassortiment aanbiedt: de evergreens, de tijdloze toppers die hun waarde hebben bewezen.
www.chinoh.be

Simply D is het nieuwe, trendy merk dat zich concentreert op eigentijds decoratiemateriaal volgens de laatste trends in kleur, design en materialen.
www.simplyD.be

IDB is het merk ‘à la tête du client’: de klant zoekt, IDB vindt. IDB levert maatwerk en specialiseert zich in grote volumes.
http://www.chinoh.be/nl/idb-op-maat

Ecolina is het merk van duurzame, met de hand gemaakte houten artikelen (sleutelhangers, magneten, …).
www.ecolina.be

Tenslotte doet het merk Pixies zijn intrede. Pixies zijn schalkse wezentjes die vreugde en geluk brengen… tenminste voor wie ze met liefde bejegent.
www.pixiescollection.be

comma, merkenmarketeers zette de eerste krijtlijnen uit voor de communicatie rond de groep en de submerken. Naast alle one-pager sites, heeft elk merk zijn eigen storytelling. Ondertussen werden via een piekfijn verzorgde invitatie uitgenodigd om persoonlijk kennis te maken met Chinoh ‘new style’ in de bedrijfsgebouwen in Waregem. And the story goes on…

Advies nodig van een merkenarchitect?
Mail Greetje: greetje@merkenmarketeers.be