Alles KIDZ?

KINDZORG ROESELARE

Het begon met een significante naamsverandering. Op 1 januari 2015 werd het OCMW Roeselare omgedoopt tot Zorgbedrijf Roeselare. Alle openbare zorgdiensten werden ondergebracht in een autonome en verzelfstandigde organisatie: efficiënt, alert, toekomstgericht en dynamisch. Ondertussen werd ook op level 2 een strategie ontwikkeld voor de directie kindzorg. Er waait een enthousiaste, vernieuwende wind door Kindzorg Roeselare, met een duidelijke missie & visie en de vurige wens om als één sterke groep naar buiten te treden. comma zat met het kindzorg-team rond de tafel.

De kinderopvangdiensten van de directie kindzorg waren een versplinterd geheel van entiteiten. Dit beeld klopte niet langer met de gemeenschappelijke drive en spirit. Het maakt immers niet uit of je kind wordt opgevangen in Beveren, in Rumbeke of in Roeselare. Het speelt geen rol wat de leeftijdsgroep is of de aard van de opvang. Kindzorg biedt een zorgverlening die voldoet aan een visie en een missie die voor alle entiteiten geldt.

We maakten samen met de mensen van kindzorg de denkoefening. Niveau één is Zorgbedrijf Roeselare. Niveau twee zijn de directies kindzorg, ouderenzorg en thuiszorg. Op niveau drie vinden we alle entiteiten van kindzorg… die opereren onder een veelheid van namen. Dit bemoeilijkt de inspanningen om de alles overkoepelende visie en missie uit te dragen.

Er werd beslist om alle kinderopvanginitiatieven onder één naam te bundelen. De gekozen naam werd KIDZ, een korte, goedbekkende naam met punch. De onderlinge connectie van de KIDZ-entiteiten werd onderstreept met de ontwikkeling van een logo voor het kindzorgnetwerk, waarin ook diensten Therapeutisch zorg zijn opgenomen. Iedere KIDZ vestiging maakt deel uit van het kindzorgnetwerk van het Zorgbedrijf Roeselare.

KIDZ is begonnen aan zijn opmars. In nauwe samenwerking met het kindzorg-team werkt comma op diverse niveaus verder aan de uitbouw van een nieuw, sterk merk. Er werd een duidende folder gemaakt met een gevatte infographic. Binnenkort zitten alle vestigingen in een uniforme look & feel. De nieuwe KIDZ voor de leeftijd 0-3 in Roeselare, nodigde iederen uit in KIDZ-stijl… Dankzij de consequente communicatielijn zal KIDZ in een mum van tijd uitgroeien tot een krachtig merk met unieke waarden.

Strategische onderbouw voor je merk? Contacteer greetje@merkenmarketeers.be